Pàgines

dimarts, 3 de maig del 2011

Crònica de l'acte "Fem un Salt amb drets per tothom"

Davant d'una seixantena de persones, el passat divendres 29 d'abril va tenir lloc a la Coma-Cros de Salt la xerrada-debat Fem un Salt amb Drets per Tothom.

L'acte, organitzat per La Mesa Cívica - Salt Anitracista, pretenia oferir una reflexió sobre les reaccions racistes davant el fet migratori, i com la xenofòbia implícita a la nostra societat pren diverses formes, ja sigui en l'àmbit de les lleis, com en el de la praxi política, etc. A més, es va parlar de diverses experiències viscudes a Salt i altres llocs, on l'aparició de partits obertament racistes a les eleccions i de manifestacions polítiques de caràcter xenòfob han creat una certa alarma.

L'antropòleg Joan Manuel Cabezas va obrir la xerrada parlant de com el racisme mai és una qüestió racial i prou, sinó que el problema del racisme és la divisió classista de la societat, on intervenen també factors diferencials culturals. Hibai Arbide, advocat expert en qüestions d'estrangeria, va continuar parlant-nos sobre les fronteres i les connotacions legals que aquestes comporten. Finalment, l'activista Francesc Tubau va aportar l'experiència viscuda a través de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i la organització popular per donar resposta als atacs racistes a nivell local.


Des de la Mesa Cívica - Salt Anitracista valorem molt positivament l'acte, i animem a tothom a participar de les mobilitzacions que pugui haver-hi a Salt contra el racisme i la xenofòbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada