Pàgines

diumenge, 2 de gener del 2011

Eleccions 28 de novembre

És aquesta la teva democràcia?
El proper 28 de Novembre, s’espera, novament, que la ciutadania legitimi, amb el seu vot, al poder polític que la oprimeix. El mateix que (això ho trauria i ho deixaria lligat) no permet el dret a vot a tothom (llei d’estrangeria), que avala als bancs i a les grans empreses a costa dels sous dels treballadors i les treballadores (reducció del 5%), i que ens retalla les nostres llibertats en nom de la seguretat (llei antiterrorista), que destrueix el nostre patrimoni natural per beneficis econòmics (MAT).
La democràcia és una doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern, però en la societat actual, l’únic poder que té el poble és el de votar un cop cada 4 anys qui decidirà per nosaltres, és a dir, delegar el nostre dret de decisió a unes persones que, amb el nostre vot, faran i desfaran durant quatre anys sense comptar amb nosaltres. Sabem que ni tan sols comptaran amb les seves pròpies promeses electorals. Sabem que amb el nostre vot participarem en la farsa i ens convertirem en els seus còmplices.
Els constants casos de corrupció, que es multipliquen al territori , i que esquitxen contínuament als grans partits, són una mostra més de les conseqüències d’una democràcia de baixa intensitat més que qüestionable. El cas Palau, Gürtel, Ciutat Vella, Malaya, Santa Coloma o el finançament il·legal de partits, entre tants altres, demostren sobradament que el poder corromp i que aquesta gent només està interessada en la seva butxaca i, en cap cas, en la representació dels ciutadans i ciutadanes. Malgrat això, és una evidència que la classe política no mana, està al servei d’unes quantes persones que dominen i decideixen el destí de centenars de milions de persones. El Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, el club Bildeberg… són qui manen, i aquests no ens permeten triar-los.
Demés, aquesta democràcia permet la presència cada cop més nombrosa de grups d’ideologia neonazi, que busquen desestabilitzar la convivència a través d’un discurs fomentat en l’odi, la xenofòbia i el racisme, són una amenaça a la convivència entre la gran diversitat de col·lectius de persones de diferents països que hi ha presents a les nostres viles.
Perquè volem una societat per a tothom, de convivència i de respecte, sense discriminacions de cap tipus, una societat on la participació sigui l’eix principal del desenvolupament social, basada en l’autogestió, el federalisme, la democràcia directa, i el recolzament mutu. Que les assemblees de treballadors i treballadores, de barris i ateneus siguin els llocs on puguem prendre els acords, entre totes i tots, sobre quin camí seguir. En definitiva, perquè AQUESTA NO ÉS LA NOSTRA DEMOCRÀCIA!
Per tot això, et demanem precaució el diumenge 28, recorda i reflexiona abans d’actuar, no malgastis l’únic poder que et permeten!
Si ens exploten, que no sigui en el teu nom.
Si ens oprimeixen, que no sigui en el teu nom.
Si ens enganyen, que no sigui en teu nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada