Pàgines

divendres, 14 de gener del 2011

Concentració dijous 20 de gener. 20:00h. pont de pedra de Girona

La crisi continua i la retallada de drets socials no para: primer la Reforma Laboral i els Plans d'Ajust del sector públic; després l'acabament de les ajudes als aturats i la privatització dels aeroports i loteries de l'Estat. I si no ho aturem, a partir del 2 8 de gener, la reforma de les pensions. 

En què consisteix:
en incrementar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys
i en augmentar el nombre d'anys a cotitzar

I què provocarà:
que haguem de treballar més temps mentres hi ha un 20% d'atur, i mentres un 40% dels joves esperen trobar una feina (i fins que els grans no es jubilin, els joves no poden entrar)
que es reduexi la quantia de les pensions quan més del 70% estan sota el llindar de les pobresa i més del 10% d'avis i àvies no cobren cap pensió.

I perquè:
perquè ens volen fer creure que el sistema actual és insostenible per culpa de l'envelliment de la població. 

Però això és fals...
...perquè en el sistema que tenim, el què cotitzem avui serveix per pagar les pensions d'avui..., i el què paguem ho determina la nostra capacitat de generar riquesa i els impostos que paguem.
...perquè encara que siguem menys a pagar, si generem més riquesa, i els rics paguen la part que els correspon....

Si ataquen les pensions no és perquè siguin inviables sinó perquè volen fomentar els plans privats, robant-nos un patrimoni col.lectiu per a continuar fent negoci amb les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada